onsdag 24 februari 2016

Jag har shoppat loss

Idag började bokrean och givetvis var jag på plats tidigt. Före kl 10 fick en ju köpa fyra böcker till priset av en liksom ...
Jag var inte ensam. Kön till kassan var riktigt, riktigt lång och det var trångt bland böckerna. Härligt!
Och folk plockade på sig böcker. De flesta gick därifrån med inte bara en kasse och var och varannan bar på kundkorgar som var fullproppade. Måste erkänna att jag kände mig väldigt behärskad, ja rent utav snål, eftersom jag endast köpta fyra böcker.
Dessa blev det i alla fall:
Biografin över Astrid Lindgren har jag redan läst, men länge känt att det är en bok jag inte bara vill ha läst, utan en bok jag vill äga. 

Jag ser fram emot att få läsa Svetlana Aleksijevitj Bön för Tjernobyl. Jag gav min man hennes Kriget har inget kvinnligt ansikte, vilket är den av hennes böcker jag helst vill läsa. Men det vore att tulla lite för mycket på husfriden om jag lägger beslag på den och läser klart den långt före honom. Jag får läsa den här så länge och jag tror att även den är riktigt bra och läsvärd.

Hans Falladas Varg bland vargar är en riktig tegelsten, 979 sidor. Egentligen är det här en bok som ger mig ångest eftersom jag är rädd för att jag kommer att hitta alldeles för många likheter mellan samhället då (mellankrigstiden) och samhället nu. Men läsa den, det ska jag. (Dessutom så passar den ju perfekt till min läsutmaning: att läsa tysk litteratur under 2016)

Slutligen plockade jag med mig klassikern Unga kvinnor. Jag får erkänna att jag som barn älskade flickböcker som Fröken Sprakfåle och Susan Coolidges böcker om Katy.
:-)

I övrigt har jag precis läst ut Marina Bellezza av Silvia Avallone. Men mer om den en annan dag!

2 kommentarer:

  1. Jag höll i Unga kvinnor förut idag men la tillbaka den. Köpte andra klassiker förra året och de har jag inte läst ännu. Jag kanske inte är en klassikerläsare ;-) Boken om Astrid Lindgren vill man äga - det gör jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar ju inte heller läsa klassiker, men av någon anledning gillar jag flickboksklassikerna. Eller är det kanske gillade? Det var länge sedan jag läste dem ...

      Radera